10 Şubat 2013 Pazar

NEFESİMİZ YETMEDİ



Aylardır ha geliyor, ha geldi, ha gelecek dediğimiz, oluşum diye adlandırdığımız Beylerbeyi maceramızda nihayet somut adımlar atılmıştı. Oluşum bir lige dönüşmüştü, ismi de ligin esas amacını ifade ediyordu: "Efendi Lig". Birbirinden efendi takımların kıyasıya mücadele edeceği bu ligden önce hazırlık amacıyla 6 takımın katılacağı bir turnuva düzenlenmesine karar verilmişti. Bu turnuvanın ilk maçında Nevizler'in rakibi Black Stockings'di.

Efendi Lig oluşumuyla yeni bir motivasyon gelmişti takımlara, AC Nevizade yenilmezlik serisi ile sahaya kendinden emin, ancak ilk kez oynayacağı rakibi karşısında ihtiyatı elden bırakmayarak çıkıyordu.

2013 Çin'de yılan yılını ifade ediyordu, AC Nevizade'de 2013 e yılan gibi girmiş, mağlubiyet yüzü görmemişti.

Sahaya formda kaleci Görkem, defansta kayıp balık Semih, Serkan Evrim tandemi, ön liberodan devşirik Yiğit , orta sahada isyankar Hüsam, ayıboğan Çağrı, ileride sinsi Tolga, kadife bilek Eser, pır pır Kemal, kaptan Kaan Emre onbiriyle çıkıldı. Yedekler de güven veriyordu.

Maçın başında dengeli bir oyun ortaya konulsa da ilk golü defansın arkasına atılan uzun pasta sağdan ceza sahasına giren Siyah Çoraplılar topu içeri çevirdi, boş kaleye vurulan top üst direkten dönerek kale çizgisinin üstüne doğru sekerek dışarı çıktı. Bu dakikada Serkan ligin hakkını veren bir davranışla topun çizgiyi geçtiğini söyledi ve böylece Serkan alkışları, rakip de golü kazanmış oldu.

Bu golden sonra maçın kontrolünü tamamen eline geçiren Siyah Çoraplılar 2. gollerini bir duran toptan buldu. Yarısahamızın ortasından kullanılan serbest vuruşta defansımız anlaşmazlığa düştü, bir kısmı hadi kalkın gidelim derken diğerleri iyiydik böyle ya deyince ofsayt taktiği havada kaldı, üstüne Görkem de topu elinden kaçırınca rakibimiz kolay bir gol attı.

2-0'dan sonra gardını iyice düşüren ve groki hale gelmiş bir boksöre benzeyen AC Nevizade'ye rakibin bir darbe daha vurması gecikmedi ve sağ kanattan geliştirdikleri atakta defansın arkasına atılan topta kaleciyle karşı karşıya pozisyonda golü buldu. Devre bu skorla biterken AC Nevizade 2013'ün ilk mağlubiyetini almaya yakın gözüküyordu.

Maçta devre arasına gidilirken, herkesin yüzünden düşen bin parçaydı. Oyuncular hüzünlü, analar dertli, genç kızlar şaşkındı. Fakat Nevizler'in karakterinde pes etmek yoktu, oyuncular birbirlerini gaza getirmeye çalışırken kaptanın maçı kazanmaları halinde takımı lunaparka götürme sözü vermesi    takımı ateşledi ve ikinci yarıya yepyeni bir inançla çıktılar.

İkinci yarı başladığında sahada 11 boğa vardı sanki ve kırmızı görmüş gibi topun peşinden koşuyordu. İnanılmaz bir eforla çabalayan AC Nevizade oyunda üstünlük kurmaya başladı. Baskı kurduğu bu dakikalarda Nevizler golü kornerden buldu. Duran topların golcüsü Serkan topu yine bir şekilde önünde buldu ve onun vuruşunda top rakibe çarparak ağlara gitti. Bu gol umutları yeşertmişti. Gole adeta görmemiş gibi sevinen Nevizler'de az daha kaptanın gözü çıkıyordu.

Bu golden sonra ataklarını arttıran AC Nevizade soldan Kaan Emre'nin ortaya çıkardığı pasta arka direkte topla buluşan Kemal takımının 2. golü atarak rakibi strese soktu ve Nevizler'in maça iyice tutunmasını sağladı.

3-2'yi bulduktan çok kısa bir süre sonra Eser'in sağdan çizgiye inip Kemal'e çıkardığı topta rakip Kemal'e dengesiz girince Nevizler penaltı kazandı. Penaltıyı kazandı kazanmasına ama kimse topun başına gitmek istemedi. Eser Kaan'a, Kaan Tolgaya, Tolga Çağrı'ya, sonra herkes Çağrı'ya derken herkes topu birbirine bırakınca kısa süreli bir karışıklık yaşandı. Sonunda topun başına Eser geçti ve Nevizlerin geri dönüşünü tamamladı.

Aslında buna geri dönüşü tamamlamak da denemezdi. Çünkü Nevizler hızını alamamış akın akın Black Stockings kalesine yüklenmeye devam ediyordu. 4. golü bulmak için de bir çok pozisyona girdi ancak cömertçe harcadı bu pozisyonları. E tabii kısa sürede 3-0'dan 3-3'e getirmek kolay iş değildi. Takımda yorulmalar, pas hataları, alan boşaltmalar arttı ve rakip bulduğu boşluklardan girdiği pozisyonları cömertçe harcamaya başladı. Ama çekirge 1 sıçradı, 2 sıçradı Nevizler derin bir nefes almaya fırsat bulamadan 4. golü kalesinde gördü. Ama yılmadan yine beraberlik için yüklenmeye devam ettiğimiz dakikalarda Emre Öncül'ün ve Eser'in kaçırdıkları net pozisyonlar beraberliği yakalamamıza engel oldu. Bu pozisyonlardan sonra hakemin bitiş düdüğü çaldı ve turnuvanın ilk maçını 4-3 kaybettik.

Maalesef ilk maçımızdan mağlup ayrıldık. Yenilmemize rağmen gösterdiğimiz karakter ve yaptığımız geri dönüş geleceğe umutla bakmamızı sağladı. Artık klişe deyimle önümüzdeki maçlara bakacağız. Bu mağlubiyet yenilmezlik serimize ara verdi ama en kısa zamanda toparlanıp yeni seriye başlayacağımıza inancımız tam. Rakibimizi güzel mücadelesi ve galibiyeti dolayısıyla tebrik ediyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder