30 Aralık 2012 Pazar

24.12.2012 // AC Nevizade 1-2 Ayazma FC



6 Altıntaş(***+), 5 Kaan(***), 8 Buğra(***)--> 17 Yiğit(**+), 14 Evrim(***), 19 Murat(***), 11 Tolga(***)-->79 Çağlar(**+), 70 Hüsam(***), 7 Kemal(***)-->1 Çağrı(*), 18 Serhan(**+), 22 Eser(***)--> 46 MÇK(?), 3 Kaan Emre(***)--> 80 Alican(?)

Goller & Asistler: Eser(1G), Kemal(1A)


2012'ye VEDA

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan futbollarıyla kalplerde yer edinen AC Nevizade'miz yılın son maçında çok sevdiği ve artık ezeli rakip ebedi dost olarak kabul ettiği Ayazma ile karşılaştı. 

Maç öncesinde nevizlerin soyunma odasında hareketli saatler yaşandı. Kaptan Kaan Emre yanına kurmaylarını alarak masa başına oturmuş önemli bir açıklama yapmak üzereydi. Herkes değişik ve önemli bir açıklama beklerken kaptan ilk sözleriyle bizi şaşırtmadı: "Beyler maç parası."

Maç parasını toplayan kaptan parayı saydıktan ve kendine güzel bir sakal payı aldıktan sonra ikinci ve üçüncü kaptanlar Kemal ve Emir eşliğinde takımla toplantı yaptı ve gerekli gördüğü uyarılarını yaptı. Daha sonra yılın son maçında galibiyet için takım yemin etti ve koridordan geçerek taraftarlarının tezahüratları eşliğinde sahaya çıktı.

Kaleci sorunu nevizlerin başını ağrıtıyordu, bu soruna çare olarak 3. kaptan Emir feda dedi ve büyük bir özveri göstererek kaleye geçti. Defansımız "serçe parmağım gitti" Kaan, "Bekir" Buğra, "İrlandalı" Murat ve "buz adam" Evrim'den oluşuyordu.  Ön liberoda "yeni evli" Hüsam, "sinsi golcü" Tolga vardı. Bu ikilinin önünde "NTV  Spor" Kemal, "müzmin yedek" Serhan ve "ehieaeha" Eser vardı. En ileride de "topuk pası" Kaan Emre bulunuyordu. Yedek kulübesinde ise "Şakirt" Yiğit ve "Terminatör" Çağlar'ın yanında iki sürpriz isim göze çarpıyordu. "Almancı " Mehmet Çağrı ve "Genç yetenek" Alican. 

İlk yarı hakemin başlama düdüğü ile başladı, nevizler alışılageldik futbollarının dışına çıkıp tek pasla oynamaya, topu ayaklarında tutmaya çalışıyorlardı. Oynamaya çalıştıkları oyun güzel olsa da yüksek pas hatası oranı ve top kayıpları efektif oynamalarını engelliyordu. Rakip ise defansta topu kazanıp hızla ileri çıkmaya çalışıyordu. Nevizler başarılı paslaşmaların ardından aradıkları golü Kemal'in pasında Eser ile buldu. İlk yarı bu skorla 1-0 biterken ilk yarının dikkat çeken isimlerinden biri kalede yaptığı kurtarışlarla güven veren Emir oldu.

Devre arasında yedek kulübesine ümitle giden AC Nevizade'de ne olduysa o yedek kulübesinde oldu. Bir anda çıkıp gelen Çağrı, takımdaki yerini kaybetmemek ve kaptana yalakalık yapmak için yanında getirdiği bir kutu baklavayı çıkardı. Baklavayı görünce kendini kaybeden oyuncular baklavaları hapur hupur götürürken kimse ikinci yarıyı düşünmüyordu.

İkinci yarıda oyuna Yiğit ve Çağlar'ı alan nevizler pas hatalarına devam etti. Defansta da daha etkisiz bir görüntü çizen AC Nevizade bu yarının hemen başında defansın üst üste hataları ile topu kalesinde gördü. 1-1 den sonra morallenen Ayazma Nevizade'nin kalesine daha etkili gelmeye başladı. İkinci yarıda üretkenlik sorunu da çeken nevizler oyuna Mehmet Çağrı ve Alican'ı da aldı ama bu değişiklikler de fayda etmedi ve rakibin uzaktan çektiği şut Emir'in kontrolünde  ağlarımızla buluştu. Oyuna son çare olarak giren Çağrı hazır olmaktan çok uzakta olduğunu 2 metre bile koşamayarak gösterdi ve maç 2-1 Ayazma üstünlüğü ile bitti.

Bu maçta görülen hedefsiz kalan takımımızın eskisine oranla gevşediği ve eskisi kadar hırslı olmadığıydı. Bunu gören kaptan yeni oluşumun ilk turnuvası için girişimlerini hızlandırdı. Devre arasında yenilen baklavalar maçın sonucunda direk etki ederken yılın son maçını mağlubiyetle kapatmak nevizleri üzdü.

2012 Nevizade için çok güzel bir yıl olarak geride kaldı, bu dönemde takımdaki arkadaşlık olgusu iyice arttı. Yeni gelenlerle eskiler güzel bir uyum yakaladılar. Takımımız sosyal medyada aktifliğini arttırdı. Artık gazetemiz ve blog sayfamız var. 11'e 11 maç yapmaya iyice alıştık. Yeni forma yaptırdık, futbol dışı organizasyonlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Yeni ve keyif aldığımız bir oluşumun içindeyiz, yeni senede bu oluşumun artık lige dönüşmesi en büyük dileğimiz. Ben kendi adıma bu güzel takımdaki herkese teşekkür ederim. Takımdaşlarıma da güzel bir 2013 yılı dilerim.





1 yorum:

  1. her zaman olduğu gibi yine çok güzel yazılmış bir maç yazısı. ellerine sağlık

    YanıtlaSil