30 Eylül 2013 Pazartesi

Başlama Vuruşu


Bir senelik bekleyiş sona erdi ve Efendi Lig 23.09.2013 Pazartesi günü başladı. Efendi adamların güzel organizasyonunun ilk haftasında takımımız 24 Eylül Salı günü Joga Bonito Tr ile karşılaştı.

Maç öncesi rakibimiz detaylı bir biçimde ısınırken biz de detaylı bir biçimde geyik yapıyorduk. Takımımızın tecrübeli ismi Gökmen Abi duruma el koydu ve ciddiyetsiz bir biçimde olsa da takımımız ısınmaya başladı. Kadromuz genişti, ligin önemini bilen nevizler işlerini maça göre ayarlamış ve sahadaki yerlerini almışlardı. Gökmen Abi saha kenarına gelene kadar teknik idareden sorumlu olan Alican ve sakatlığında ona yardımcı olan Eser kulübede adeta Yılmaz Vural ve Hikmet Karaman ikilisini andırıyorlardı. Kadro belirlenmiş, 11 neviz sahada, 3 neviz yedek kulübesinde yerlerini almışlardı.

Maç başından sonuna kör dövüşü şeklinde geçti, nevizler ileride top tutmakta ve pas yapmakta zorlanırken, defansta sağlam bir görüntü veriyorlardı. İlk yarının ortalarında bir kontra atakta Özgün'ün pasında topla buluşan Kaan Emre AC Nevizade tarihinin ilk lig golünü atıyordu. Gol sonrasında yedek kulübesine doğru yaptığı işaretlere kimsenin anlam veremediği Emre'nin bir dahaki gol sevinçlerini anlamak için takıma şifre çözücü birinin katılması kararlaştırıldı. İlk yarının geri kalanında rakibin ataklarında gol gelmezken, ilk yarının sonunda Eser'in sesinin Gökmen Abi'ye seslenirken 2 oktav incelmesi dikkatlerden kaçmadı.

Devre arasında kurt hoca Alican oyuncu değişiklikleri yaptı, ikinci yarıda da ileride çoğalmakta zorlanan AC Nevizade dakikalar geçtikçe rakibinin baskısını üzerinde hissetmeye başladı. Bu baskıya dayanamayan nevizler golü kalesinde gördü. Bu golden sonra bir klasik haline gelen: "Hah golü yedik, maçı kesin kaybedeceğiz" ruh hali yine kendini göstermeye başladı. Bu ruh halinden çıkamayınca rakibin golleri gecikmedi ve durum 3-1'e geldi. Rakibimizin üçüncü golünde ofsayt tartışmaları vardı. Serkan kendinden çok emin akşama maratonda görürüz, gol ofsayttı dedi. İddiasını elindeki görüntülerle kanıtlayan Serkan, yan hakemin 5 maç dinlendirilmesini istedi. Maç bu skorla bitti, sonuç bizi mutsuz etse de efendi gibi çıktık topumuzu oynadık, centilmence bir maç oldu.

Maçın bizim adımıza dikkat çeken isimleri defans önünde yaptığı riskli hareketler taraftarı korkutsa da girdiği ikili mücadelelerin hepsini kazanan Metehan ve Pirelli en sağlam defans oyuncusu seçilen Kerem'di. İleri hattın formsuzluğu ve iyi pas yapamamamız maçı kaybetmemizde önemli etkenlerdendi. Maç sonrası basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan deneyimli teknik adam Alican, maçı özel bir gözlükle* izlediğini, bu sayede takımın eksiklerini daha iyi görebildiğini söyledi. Önümüzdeki maçlara bakacağını da ekledi.

Maçı kaybetsekte takım olgusu açısından iyi sinyaller verdik diye düşünüyorum, eğer böyle devam eder ve fiziksel & taktiksel eksiklerimizi kapanırsak galibiyetler de gelecektir. Sağlıcakla kalın.

*İşte Alican ve özel gözlüğü: