6 Nisan 2013 Cumartesi

Aylar Sonra Yeniden



02.04.2013 // AC Nevizade 2-1 FC Black Stockings // Beylerbeyi 75. Yıl Stadı

15 Görkem(****+), 4 Serkan(****), 9 Gökmen(***+), 17 Yiğit(***+), 21 Evrim(****), Özgün(***+), 12 Ç. Yazan(****), 46 MÇK(****), 22 Eser(***+), 3 Kaan Emre(****), 7 Kemal(****)

Goller & Asistler: MÇK(1G), Çağrı Yazan(1G), Kemal(1A), Serkan(1A)


Uzun süredir burayı boşlamıştım, AC Nevizade olarak o kadar kötü bir kış ayı geçirdik ki, resmen bizim için kara kış oldu. Bu kadar kötü geçen aylarda da içimden hiç yazı yazmak gelmedi işin açıkçası. Üst üste 9 maç, evet tam 9 maç boyunca galibiyet yüzü göremedik. Takım olarak güzel günler geçirdiğimiz söylenemez bu süre zarfında, artık bir çıkış yolu arıyorduk ve o çıkış yolu belki de baharın ilk günlerinde geldi.

Havanın futbola son derece müsait olduğu bir Beylerbeyi akşamında rakibimiz  hazırlık turnuvasını iyi bir performans göstererek 3. sırada bitiren FC Black Stockings'di. Rakip aynı zamanda 9 maçlık mağlubiyet serimizi başlatan ve bu maça kadar yaptığımız 2 müsabakada da bize üstünlük sağlayan takımdı.

Maçın bir başka önemi de takımımızın değerli oyuncularından Kemal'in askere gitmeden önceki son maçı olmasıydı. Kemal'e güzel bir veda armağanı vermek ve makus talihimizi sona erdirmek için sahadaydık. Açıklanan kadroya göre ufak bir değişiklik vardı, son anda gelemeyen Hüsam'ın yerine Özgün kadroya girmişti.

Maça taktik değişiklikle çıkan AC Nevizade 4-3-1-2 taktiğini kullanarak orta sahayı iyi kapamayı amaçlıyordu. Şimdiye kadar rakibimizle yaptığımız her maçta ilk yarıda geri düşmüştük ve ikinci yarılarda geri gelmeye çalışsak dahi bu yetersiz olmuştu. Bu sefer farklı bir durum olur mu diye düşünürken maçın başlamasıyla yine aynı hikayenin yazılacağı belli olmuştu. Rakibimiz oyunun her alanını domine ediyor, top çeviriyor, pozisyon buluyor ve bize pozisyon vermiyordu. Defans çabalasa da rakibin hızına her pozisyonda yetişemiyor, orta saha çaresiz bir çipura gibi sallanıyor, hücuma neredeyse top bile gitmiyordu. 

Bu dakikalarda sahneye bir kahraman çıktı, doğal tıraşlı vücut yapısıyla kah kızların gönlünü çalan, kah sağa bakıp sola diktiği toplarla rakibin aklını alan kalecimiz Görkem rakibin dalga dalga gelen akınlarına direniyor, kalede adeta bir Wakabayashi, bir Buffon, bir kaplan etkisi yaratıyordu. 

Bu direniş bir süre sürse de topyekün ileri gittiğimiz bir kornerin dönüşünde rakip kontra atakla golü buluyor ve skor hanesine 1-0'ı yazdırıyordu. Kenarda takımın maskot-yedeği Alican üzgün ve endişeli gözüküyor, takımın durumu ile ilgili twit üzerine twit atarak sosyal medyayı sallıyordu.

Golden sonra rakibin baskısı dinmedi fakat daha fazla gol bulamadılar ve ilk devre bu sonuçla bitti. Daha önce rakibin ilk devrede 3-4 fark atmasına alışkın olan futbolcular skorun 1-0 olmasından dolayı bu sefer umutluydular ve bu umut ikinci yarının başında ışıldayan gözlerden okunuyordu. İkinci yarı daha dengeli başladı. Bu sefer rakibin ataklarına karşılık verebilen, fakat son hamlelerde başarısız olan bir AC Nevizade vardı sahada. Bu dakikalarda Serkan'ın ileri, Kaan Emre ve Eser'in geri git demesiyle aklı karışan özgün kendi etrafında 360 derece dönerek maçı izliyordu.

Maçın kırılma anı ikinci yarının ortalarına doğru geldi, Eser Gökmen Abi'nin attığı topa hareketleneyim derken bacakları isyan etti ve sağ arka baldırı kendini bıraktı. Oyuna devam edemeyeceğini söyleyen Eser kenara gelirken Alican'a oyuna girmesini söyledi fakat Alican kendini hazır hissetmediğini, kafa ve fizik olarak %100 olana kadar topa dokunmama yemini ettiğini söyleyerek oyuna girmedi. Böylece takıma bir darbe daha vurulmuş gibi gözüküyordu. 

10 kişi kalan AC Nevizade önemli bir taktiksel değişikliğe gitti ve Çağrı ile Özgün'ü öne alarak Kemal ve Kaan Emre'yi biraz geri çekti, ileri geçen iki ismin hızlarıyla rakibi yıpratmayı düşünüyordu ki ilerleyen dakikalar bunun doğru olduğunu gösterecekti. Rakibin de yorgunluk belirtileri göstermesiyle rakibe pek pozisyon vermeyen ve ileri hızla yolladığı toplarla pozisyona girmeye başlayan AC Nevizade ilk golünü Almanya'dan zorla ikna edilip getirtilen MÇK'nın düzgün vuruşunda buldu. Bu gol ile medyada yer alan neden bizden Almanya'daki gibi futbolcular çıkmıyor tartışmalarının daha da alevleneceği belli olurken, kendisi çıktıktan sonra takımının gol atmasıyla kadrodaki yerinin sallandığını hisseden Eser yedek kulübesinde ağlamaklı olmuştu. Onu teselli etmek ise Alican'a düşmüştü.

Alican Eser'i: "Sen de iyisin ya teknik falan var bişiler." diye yalandan teselli ederken rakip savunma güvenliğini iyice elden bırakmış ve cm deyimiyle gung ho taktiğine dönmüştü. Rakibin ataklarında kaleci Görkem direnişini sürdürürken defans da ona katılmış ve ileri hızlı çıkışlarla net pozisyonlar bulmaya başlayan AC Nevizade gole birden fazla sefer yaklaşmıştı.

Maçın son dakikaları gelmişti, Orta sahanın bize bakan yarısında topu alan Serkan topu Çağrı'nın önüne bıraktı, rakibin defansı yine boştu. Çağrı rakibinin yanından yıldırım gibi geçti ve kaleye doğru ilerlemeye başladı. Bir anda yanından fırlaya Özgün'de ileri doğru koşmaya başladı. Özgün koşuyordu koşmasına da, kenarda bağıran Eser'i bütün takım duymasına rağmen bir tek kendisi duymuyordu: "Özgün ofsayttan çıııık!", maalesef Özgün koştu, koştu ve kaleye girdi..

Fakat bu sırada pozisyon devam ediyordu. Çağrı Özgün'ün ofsaytta olduğunu fark etti ve topu kendi sürmeye devam etti, ta ki kaleci ile karşı karşıya kalıncaya dek. Çağrı kaleye baktı, o müthiş sağ ayağını kaldırdı ve... Kalecinin üstüne yavaş bir vuruş yaptı, nevizler yıkılmıştı, fakat top kaleciden geri çağrıya geldi, Çağrı yere düştü, debelendi ve son anda 1,5 metre olan bacağını salladı.. Top kaleciyi geçip ağlarla buluştu. İşte o anda da hakemin bitiş düdüğü geldi..

AC Nevizade aylar sonra kazanmıştı. Kaan Emre klasik Yılmaz Vural tandanslı gol sevinciyle koşuyordu, Eser ile Alican kulübeden sevince katılıyordu, bütün takım 9 maç sonra gelen galibiyetin sevinciyle birbirini tebrik ediyordu.

Maç sonrası basın toplantısında Kaan Emre bu galibiyetin önemli olduğunu ama takımın havaya girmeyip seri galibiyetler için kenetlenmesi gerektiğini söyledi. Eser'in takımın sevincine katıldığı gözlenirken, kadrodaki akıbetinin ne olacağı sorulduğunda gözlerinin dolduğu ve soruya cevap vermek istemediği gözlendi. Özgün koşusuna saha dışında devam ederken Serkan daha enerjisi olduğunu söyleyerek Özgün'ün peşinden koşmaya başladı. Çağrı heyecan olsun diye kalecinin üstüne vurduğunu söyledi, MÇK ise Almanca bir şeyler söyleyince kimse bir şey anlamadı. Alican gazetecilere twitlerini okuyup okumadıklarını sordu. Yiğit bir köşede Evrim'i abiler toplantısına ikna etmeye çalışırken, maçı sakat tamamlayan Gökmen abi her zamanki gibi suskundu. Kaleci Görkem kızlara imza dağıtırken, Kemal'in maç sonunda asker selamı çalıştığı görüldü.

Umarız bu galibiyet kötü geçen günleri geride bırakmamızı sağlar ve daha başarılı sonuçlar almamıza ön ayak olur. Galibiyeti askere giden arkadaşımız Kemal'e armağan ediyoruz ve diyoruz ki:

NEVİZ GOL GOL GOL!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder