9 Ekim 2012 Salı

FLAŞ!! NEŞTER OPERASYONU!


     Son haftalarda oynanan kötü futbol ve alınan sonuçlar AC Nevizade yönetimini harekete geçirdi. Neşter operasyonu veya Nevizsilin adı ile bilinen bu operasyonda kadroda revizyona gidileceği, radikal kararların alınarak futbolculara çeşitli uyarı ve yasakların geleceği öğrenildi.

VARAN 1
     Serkan'a gitar çalma, Eser'e ehiea ehiea diye gülme ve Kemal'e zincir takma yasağı gelecek. Dikkatlerini tamamen futbola vermeleri sağlanacak.

VARAN 2
     Çağrının facebook grubunda paylaşım yapması engellenecek, bu sayede diğer futbolcuların kafasının karışmasının önüne geçilecek. Bir psikolog yardımı ile Çağrı'nın çocukluğuna inerek paylaşımları ile neyi anlatmak istediği anlaşılmaya çalışacak.

VARAN 3
     Kaan'ın topa kaymasını önleyici bir düzenek için sipariş verildi, kaleci Tuğberk'in de arkasına motor takılacak ve kaleden daha hızlı çıkması sağlanacak.

VARAN 4
     Hüsam'ın kılıbıklığının azaltılarak takımla daha çok zaman geçirmesi amaçlanıyor. Eser ve Cafer Can'dan alınan kanın Evrim ve Serhan'a enjekte edilerek takımdaki agresiflik ve çemkirme dağılımının dengelenmesi sağlanacak.

VARAN 5
     Maç çıkışında gece kulübüne giderek çılgınca eğlenen Evrim'in dikkati çekilecek, gerekirse Kaptan Kaan Emre Zangief atletini giyerek Zangief'in meşhur dönen yumruğunu atma suretiyle Evrim'in kendine gelmesini sağlayacak.

VARAN 6
     Neurosport'tan ayrılacağı dedikoduları son günlerde iyice artan Gökhan Korkmaz için transfer görüşmelerine başlandı. Holosko + bir miktar dürüm, bir miktar para + bir miktar para daha gibi formüllerin üzerinde duran AC Nevizade yönetimi, bu transferi bitirmek için var gücüyle çalışıyor.

Bu gelişmelerin ışığında AC Nevizade'yi hareketli günler bekliyor..

08.10.2012 // Ayazma FC 5-4 AC Nevizade //

92 Tuğberk (**+), 3 Kaan Emre(**), 4 Serkan(**+), 5 Kaan(**+), 21 Evrim(**+) --> 8 Buğra(?), 12 Çağrı(***+), 14 Hüsam(**+), 10 Cafercan(**+), 7 Kemal(**)--> 22 Eser(***+), 11 Tolga(***), 18 Serhan(**+)

Goller & Asistler: Çağrı(2G), Tolga(1G,1A), Cafercan(1G), Eser(2A)



4-4'LÜK DEĞİLİZ HİÇBİRİMİZ



     Yazdan kalma günlerin sona erdiğini belli eden serin ve yağışlı bir havada futbol aşığı iki takım Beylerbeyi Stadyumu'nun nemli çimlerinde yerlerini almışlardı. Rakip 2 hafta önce karşılaşıp 4-3 yendiğimiz Ayazma idi. Rakipte kimler yoktu ki; oracıkta bir müzik festivali düzenlemeye yetecek kadar müzisyenin yanında, yazar, çizer ve daha nice meslekten tanınmış simalar gözümüze çarpıyordu.


     Fakat bizim takım da yabana atılacak gibi değildi hani, genç kızların gönlünde taht kurmuş, her maçı kapalı gişe oynayan, her biri şahsına münasır delikanlılardan oluşan canavar gibi bir takımdık. Esame listesi medyaya ulaştığında herkes ufak çaplı bir şok yaşadı: 11 'in gedikli isimlerinden Eser yedekteydi. Maçtan önce ergen kız triplerine girdiğini gözlemlediğimiz Eser uzatılan mikrofonlara "uff size ne be slklr" diyerek kulübede mahzun bakışlarla oturmaya devam etti. takımın ilk onbirine baktığımızda tanıdık bir o kadar da sevilen isimleri görüyorduk; kalede genç, yetenekli ve tereddütlü Tuğberk, defans dörtlüsünde sahaların çılgın ve haşarı çocuğu Serkan, kaptan "Zangief" K.Emre, sahaların sessiz sedasız askeri Evrim, Letonya'da Verpakovskis'ten sonra en çok tanınan isimlerinden Kaan vardı. Her zamanki gibi iki ön liberolu sistemi tercih eden AC Nevizade'de bu mevkilerde ailemizin kasabı Hüsam ve "heey", "hooy", "hüüy", tarzı nidaları ile her top istediğinde farklı bir ünlem kullanan yağız delikanlı Çağrı vardı. Onların önünde Hugo'nun kankitosu, çocukların ve Tuğberk'in "Tolga Abi"si Tolga, Karadeniz'in Hagi'si Cafer Can ve sakat olsa bile seyirciyi görünce kırmızı görmüş boğa gibi oynayan Kemal vardı. Forvette ise maç başına 25 kere "olur abi" demesiyle takımın iç huzurunu sağlayan Serhan vardı. Yedek kulübesinde tripcan Eser'in yanında yan hakemlik görevini üstlenen Bekir'in ruh ikizi Buğra vardı.


     Maç başladı başlamasına ama Ac Nevizade top oynamayı unutmuş gibiydi. Oyuncuların kimi yanık sesleriyle şarkı söyleyerek müzisyenleri etkilemeye çalışıyordu, bir grup oyuncu ise sürekli modern futbol hakkında ilginç anekdotlar vererek dikkat çekmeye çalışıyorlardı, kimisi Süleyman Demirel taklidi yapmakta, kimisi Cem Yılmaz esprileriyle ortalığı şenlendirmeye çalışıyordu. Rakibimiz ise çok daha organize ve disiplinli gözüküyordu ama top yuvarlaktır klişesi bu anlarda devreye girdi ve rakibin önünü ısrarla açmasını değerlendiren Cafer Can takımı 1-0 öne geçirdi. Daha gol sevincimizi tamamlamamışken defansımızdaki anlaşmazlığı iyi değerlendiren rakibin golüyle durum 1-1 e geldi. Bu golün ardından defansımızın arkasına atılan toplar sürekli tehlike yaratmaya başladı, kenarda yan hakemlik yapan Buğra'nın ulan hiçbir maçta bu kadar koşup yorulmadım diye hayıflandığı duyulurken bu sırada gelen golle durum 2-1 oldu. Morali bozulan AC Nevizade'nin gardı iyice düştü ve devre olmadan 1 gol daha yiyerek soyunma odasına 3-1 geride girdi. 

     
     Devre arasında arabasına giden Serkan gitarıyla geri döndü ve Akdeniz Akşamları'nı çalmaya niyetlendi, arkadaşları tarafından zor zaptedilen Serkan maçtan sonra sahile bekliyorum dedi. Oyuna müdahale etmek gerekiyordu ve Kemal kenara gelirken Eser oyuna girdi, devre arasında kendi arasında toplanarak konuşan takım ikinci yarıya daha motive bir şekilde başladı, rakibin de yorgunluk belirtileri göstermesiyle daha atak gözüken taraf olan AC Nevizade Eser'in ara pasında Çağrı ile golü bulu. Daha sonra ataklarını sıklaştıran takımımız yine Eser'in araya bıraktığı topta Tolga'nın klasik sinsi mi sinsi koşularından birini yapıp pozisyonu gole çevirmesiyle 3-3 'ü buldu. Kısa süre sonra tekrar geri düşmeyi başaran AC Nevizade yediği golün ardından yaptığı santra da Tolga'nın sağ kanattan içeri kestiği topa Çağrı'nın dokunmasıyla tekrar beraberliği yakaladı. Dört dörtlük maça böyle skor yakışır derken son sözü Ayazma söyledi ve attıkları güzel golle 5-4 öne geçtiler. AC Nevizade son dakikada önemli bir pozisyonu değerlendiremeyince maç bu skorla sona erdi.

     Maç bitti, geriye kalan yine dostluk oldu. Maç sonrasında ilginç olaylar yaşandı. İlk yarı takımın kötü futbolunu kenardan izlerken için için Demet Akalın'dan nispetli şarkılar söyleyen Eser'in oyuna girdikten sonra etkili bir futbol sergilemesi ve iki asist yapması basında Eser''in neden yedek kaldığının sorgulanmasına neden oldu. Maçtan sonra hemen stadı terkeden Evrim'in gece kulüplerinde görüldüğü iddiası ise ortalığı karıştırdı. Kaptan Kaan Emre'nin yarın yanına Samet'i alarak bir basın açıklaması yapacağı ve dediklerini Samet'e onaylatacağı öğrenildi. Açlıktan midesi kırılan bir grup AC Nevizade oyuncusu ve Ayazma'nın kurucusu Bağış Erten stadın altındaki dürümcüden pişmesi yaklaşık 45 dakika süren dürümlerini alıp yediklerinde maçın gerginliğinden iyice uzaklaşmış ve geyiğe sarmış durumdaydılar. Yapılan toplantıda ligin durumu ve gelecek planları hakkındaki görüşler paylaşıldı. Herken arabalara dağılırken Serkan gitarını alıp sahile gideceğini söyleyip herkesi davet etse de bu daveti ilgi görmedi. Böylece herkes evlerine aşk çocuğu Serkan'da sahile doğru hareket etti. Bir futbol gecesi de böyle sona erdi.