20 Haziran 2012 Çarşamba

18.06.2012 // AC Nevizade 6-7 Karabasan


AC Nevizade;

17 Yiğit(***), 4 Serkan(***+), 19 Murat(****), 26 Hüseyin(***+), 70 Hüsam(***+), 5 Kaan(****), 7 Kemal(***+), 3 Kaan Emre(****)


Goller&Asistler: Kaan(3G), Kemal(1G,2A), Hüsam(1G,1A), Hüseyin(1G), Kaan Emre(2A)


Karabasan;

6 Altıntaş(***+), 2 Oğul(****), 8 Buğra(***), Mustafa(****+), 21 Evrim(****), 11 Tolga(***+), 18 Serhan(***+), 22 Eser(****+)


Goller&Asistler: Eser(4G,2A), Serhan(2G), Tolga(1G,1A), Mustafa(1A), Kaan Emre(1A)

AC Nevizade’de kongre sesleri



Dün, sıcak bir İstanbul akşamında Gülbahçe’de karşılaştı iki takım. İyi maç oldu. Ama hepsi bu kadar değil!
Maç saati 23:00 olarak ilan edilmesine rağmen, her iki takımın oyuncuları da saat 21:30 sularında Gülbahçe’de buluşmuşlardı. Birkaçının işleri nedeniyle 22:00’ye doğru gelmesiyle daha önceden ilan edilen olağanüstü genel kurul düzenlendi. AC Nevizade bir kez daha nasıl farklı bir oluşum olduğunu gösterdi. Yönetimin masaya yatırıldığı kongrede, en ağır eleştiriler yönetim troykasının içinden gelirken, eteklerdeki taşlar döküldü, yer yer suçlamalar yöneltildi ve suçlamalara cevaplar geldi. AC Nevizade’de yönetim ve oyuncular bir arada
çimenlerde oturup bir saati aşkın süreyle dertleşti. Önemli sorunlar çözüldü ve AC Nevizade’nin yarınlarına umutla bakıldı. Takım için oldukça mutlu edici bu gelişme, dışarıdan izleyenlere ise ibret oldu.

Maça başlamadan önce, yakın zamanda yaptırılan ve bundan sonra hiçbir maçımızda bizi yalnız bırakmayacak olan “Neviz Gol Gol Gol” bayrağı sahanın tam ortasındaki tellere asılarak ilk kez görücüye çıktı. Maç her zamanki heyecanı ve rekabeti ile başladı. Her iki
takım da alışıla gelmiş kadrolarından farklı isimlerle sahaya çıktı. Kağıt üzerinde daha güçlü görünen AC Nevizade maça hızlı başladı. Önce organize bir atakla Hüsam’ın kafa golü geldi, sonrasında kornerde Karabasan oyuncularının yanlış adam/alan paylaşımını çok iyi değerlendiren Hüseyin, uzun yıllar akıllardan çıkmayacak bir vole ile Altıntaş’ı avladı. Özellikle bu dakikalarda AC Nevizade’de pivot forvet kavramını yeniden yazan Kaan Emre, Karabasan savunmasının dengesini sık sık bozdu. İlerleyen dakikalarda Karabasan  toparlanma sürecine girdi. Arka arkaya bulduğu gollerle 4-2 öne geçti. Bu sıralarda AC Nevizade içinde yükselen olumsuz sesleri, sağdan gelen ortayı muhteşem bir topuk hareketiyle ağlara yollayan Kaan susturdu. Belki de biraz fazla susturdu, zira golüne doğru düzgün sevinen bile olmadı. Karabasan’da sakat sakat oynayan Buğra’nın aksattığı savunmanın ve kalede Erdalvari bir performans sergileyen Altıntaş’ın çabalarıyla AC Nevizade farkın daha da açılmasına izin vermedi. Belki Kemal direkleri dövmekten vazgeçse, öne bile geçebilirlerdi. Öte yandan Karabasan, hücum oyuncularının “çek, vur” sevdasıyla sürekli topu kaybetmeleri, organize atak geliştirememeleri ve hatta kaleci atışlarının düzenli olarak rakibe gitmesine rağmen bir şekilde goller bulmaya devam etti. Maç, artık klasikleşen “gevşe ve kaybet” havasına giriyordu, AC Nevizade dengeyi kendi lehine çevirecek ivmelenmeyi yakalamıştı ki, Karabasan savunmasında görev yapan Oğul ters bir hareketle bileğini sakatladı. Bu sakatlık tüm oyuncularda korku yarattı zira hemen ertesi gün oynanacak olan Gazoz Ligi Hazırlık Maçı için kadro sıkıntısı yaşanıyordu. Tedbir amaçlı olarak Oğul ve maçın büyük bölümünü sakat oynayan Buğra saha kenarına alındılar. Karabasan kadrosundaki eksikliği tamamlamak için Kaan Emre sarı formasını çıkardı, siyah atleti ve çıplak kolu üzerinde duran kaptanlık pazubandıyla Zangef olarak savunmada yerini aldı. Bu değişiklik her iki takımı da bozdu. Geride kalan dakikalar rölentide geçirildi ve maç tamamlandı.

Kaan haftalardır isabetsiz şutları nedeniyle kendisini eleştirenlere, tatile gitmeden saatler önce oynadığı bu maçta 3 gol atarak gereken cevabı verdi. Maçın adamı olabilirdi. Maçın adamı olmalıydı. Fakat Karabasan’da kadroya son anda dahil olan Mustafa önce hala gözlerimizin alışmadığı bıyığı sonra fazla kilolarından kurtulmuş olmasıyla dikkat çekti. Maça sol bek olarak başlamasına rağmen savunanın her noktasında kendini hissettirdi. Çok önemli hamleler yaparak sayısız hücumu durdurdu. Öte yandan ileriye çıktığı anlardan birinde Eser’e verdiği enfes pasın gol olmasıyla bir de asiste imza atmış oldu. Kesinlikle maçın adamı olmayı hak etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder