6 Haziran 2012 Çarşamba

‎05.06.2012 // AKUT 0-6 AC Nevizade

13 Incaluas(*****), 3 Kaan Emre(****+), 14 Evrim(****), 26 Hüseyin(****), 6 Altıntaş(****), 4 Serkan(****), 20 Gökçe(****+), 5 Kaan(****), 17 Yiğit(****+), 70 Hüsam(****+), 7 Kemal(****), 10 Cafercan(*****), 11 Tolga(*****), 22 Eser(****+)

Goller&Asistler: Tolga(2G), Cafercan(1G,1A), Kemal(1G,1A), Eser(1G,1A), Yiğit(1G), Hüsam(2A)






GÜMBÜR GÜMBÜR!

      Gazoz ligine giden yoldaki zorlu virajları aşmaya çalışan AC Nevizade yine önemli bir maç için Fulya Şan Ökten tesislerine gelmişti. Maçtan önce Nişantası'nda Cem Yılmazla birlikte görüntülenen Kaan Emre, Evrim ve Eser'in kendilerini sosyetik sanmaları maç öncesi dikkat çekmişti. Bütün takım heyecanlıydı, rakip ligin sonuncusuydu fakat biz de tecrübesizdik. Soyunma odasında neşeli fakat hafif de olsa gergin bir atmosfer vardı. Uzun bir ara sonra takımda dönen kaptan Emir İnçal'ın kalede olması takıma güven aşılamıştı. Takımı izlemeye gelen 2-3 vefakar taraftar vardı. Kemal'in aklı hala Murat Kosova'daydı. Çağrı ise gözlükleri ve takım elbisesiyle adeta bir Mourinho görünümlü Hikmet Karaman'dı. Maç öncesinde Serkan ortalarda gözükmüyordu, tam Serkan'dan umut kesilmiş ve Kaan ilk 11'e alınmanın sevinciyle taklalar atmaya başlamışken Serkan koşarak geldi. Bu duruma çok bozulan Kaan gözyaşlarını tutamadı ve kenara gelirken bir takım küfürler mırıldandı.
      AC Nevizade değişik bir ilk 11 le sahaya çıkmıştı. Kalede Emir İnçal vardı, defans dörtlüsünü sağdan sola Serkan, Evrim, Kaan Emre, Gökçe oluşturuyordu. Orta dörtlü sağdan sola Cafercan, Yiğit, Emre Hüsam ve Kemal'den oluşmaktaydı, ileride Tolga ve Eser vardı. Yedek kulübesinde ise Emir Altıntaş, Kaan, Hüseyin vardı. Tuğberk ve Buğra da sakatlıklarına rağmen takımı desteklemeye gelmişlerdi.
     Hakemin düdüğüyle maç başladı, hani güreşçiler maç başlarında birbirlerine el ense çekip güçlerini tartar ya, işte bizim maçımız da böyle başlamıştı. Maç orta saha mücadelesi şeklinde başlamıştı. Rakip uzun toplarla gol ararken Emir kalede güven veriyordu. AC Nevizade ise arapasları ile kanatlardan adam kaçırarak sonuca gitmeye çalışıyordu. Fakat maçın başında özellikle Eser'in Ümit Karan ve Burak Yılmaz'ı kıskandıracak ofsayt performansı atakların olgunlaşmasını engelliyordu. Daha sonra Cafer Can ileri, Tolga sağ kanata geçti. Bu değişiklik takımımıza hız kazandırdı ve daha çok pozisyona girmeye başladık. Oyunda üstünlüğü ele aldık ve bu üstünlüğün sonuç vermesi uzun sürmedi. Eser sağdan Cafer'i kaçırdı, sağdan etkili bir biçimde içeri giren Cafer topu ortaya çevirdi, orta sahadan kopup gelen Yiğit de topu kaleye yolladı. Öne geçtikten sonra kendimize güvenimiz iyice yerine geldi ve daha az pozisyon verip daha çok pozisyon bulmaya başladık. Soldan rüzgarın amca oğlu Kemal seri hareketlerle içeri girdi, kaleciyi de geçti ve sıfırdan ortaya çevirdi, bu sefer golü atmak Tolga'ya düşmüştü. Gardı iyice düşen rakibi karşısında 2. golden hemen sonra bu sefer Tolga sağdan gelerek ortada müsait durumdaki Eser'i gördü, Eser de daha da müsait pozisyonda olan Kemal'e çıkardı, Kemal düzgün bir vuruşla ilk yarının skorunu belirledi.
     Devre arasında Çağrı Eser ve Emre Hüsam'ı kenara aldı. Buna sinirlenen Eser'in çemkirmelerine aldırmayan Çağrı ikinci yarıda takıma direktifler vermeye devam etti.  İkinci yarıda rakip defansında daha çok açık vermesine rağmen kendi kalemizde de bir kaç etkili pozisyon yakaladılar fakat direğe ve gol yememeye yemin etmiş Emir'e takıldılar. Maç böyle devam ederken sağdan gelen güzel ortaya düzgün bir vuruş yapan Tolga kendisinin ikinci golünü attı ve skoru 4-0 a getirdi. Daha sonra maçı iyice rölantiye alan AC Nevizade de teknik direktör Çağrı rotasyon yapmak için ilginç değişikliklere başladı. Rölanti giden maçta sağdan gelen topta önce Berkamp'ın meşhur hareketine benzer bir hareketle rakipten sıyrılan Cafer kaleye baktı ve mükemmel bir aşırtma vuruşla son zamanlarda gördüğümüz en güzel gollerden birini attı. Bu golden sonra kenarda Cansel Elçin ile röportaj yapan kızlar Cafer ile röportaj yapmak istese de Cafer bu isteği geri çevirdi. Bu golden biraz sonra Cafer'in bu golünü ve kızların onunla röportaj yapmasını kıskanan Eser orta sahada aldığı topu kimseye vermedi ve üst üste çalımlarla ceza alanına girdi. Kaleciyle karşı karşıya iken yaptığı sert vuruş üst direğe çarptı ve çizginin oraya düştü. Gol olup olmadığı tartışılırken Çizgideki topa Yiğit vurarak golü garantiye aldı.  Takım arkadaşları golü Eser'e yazarak güzel bir jestte bulundular. Maç böyle bitecek derken tartışmalı olabilecek bir pozisyonda hakem AKUT takımına penaltı verdi. Fakat takımın içi rahattı, kalede Emir vardı, ve takımı yanıltmayarak köşeye giden penaltıyı inanılmaz bir biçimde çıkardı. Penaltıyı çıkardıktan sonra Emir Altıntaş'ın Emir İnçal'a söylediği erotik sözlere ise bu yazının sansürlenmemesi için burada yer veremeyeceğim. Bu penaltıdan bir süre sonra da maç sona erdi.
      Gazoz ligine girersek neler yapabileceğimizi görmemiz açısından önemli bir maçtı, güzel bir oyunla rahat bir biçimde sonuca gittik. Takımda kötü diyebileceğimiz kimse yoktu. Emir kalede hatasız oynadı, kurtardığı penaltı da pastanın üstündeki krema oldu. Serkan her zamanki gibi takıma müthiş bir enerji verdi. Evrim klasik performanslarından birini ortaya koydu. Kaan Emre takımı geriden çok iyi yönetti, stoperde çok başarılı olacağını bu maçta bir kez daha gösterdi. Kendi isteğiyle sol beke geçen Gökçe çok iyi kademeye girdi, üstün tekniği ile aldığı topları da iyi kullanarak bu bölgede gayet iyi oynayacağını gösterdi. Tolga o kadar yüksek bir standart tutturdu ki, bu iyi performansı artık kimseyi şaşırtmadı, yine 2 gol atarak gizli golcü kimliğini de pekiştirdi. Hüsam orta sahada müthiş bir kesicilik gösterirken, bazı pozisyonlarda heyecanına yenik düştü ve top kaybı yaptı. Yiğit ise boşlukları iyi kapattı ve orta sahadan hücuma iyi destek vererek bir de gol attı. Solda Kemal hızı ile rakip beklere zor anlar yaşattı, golünü de attı. Cafer yine klasını konuşturdu, çalımları ve paslarıyla takımı rahatlattı, attığı golü ise anlatmak için ayrı bir yazı gerekir. Eser biraz durgun başladığı maçta daha sonra kendini toparladı ve o da tekniğini kullanarak oyunu rahatlattı, attığı golden önceki çalımları ise izleyenlere seyir zevki yaşattı. Maça teknik direktör olarak çıkan Çağrı ise motivasyon konusunda bir Fatih Hoca, oyuncu değişikliği konusunda ise Werner Lorant gibiydi. Yedekten oyuna giren Kaan, Emir ve Hüseyin ilk 11'deki oyuncuları aratmazken, hepsi mücadeleci yapılarıyla takımın diri kalmasını sağladılar. Kenarda duran sakat isimler Buğra ve Tuğberk de takıma moral aşıladılar. Herkes görevini en iyi şekilde yaptı. 
      Bir maçı daha geride bıraktık, maçta ufak tefek fauller olsa da son derece centilmence geçti. Rakibimize de bu güzel maç için teşekkür ediyoruz. Güzel bir galibiyet aldık. Bir önceki yazımda bu lige girmeyi hak ettiğimizi söylemiştim, bunu bir kez daha kanıtlamış olduk. Umuyoruz ki Gazoz Ligi organizatörleri de bizim takımımız hakkında olumlu şeyler düşünüyorlardır. Bu lige girmeyi gerçekten çok istiyoruz, bu isteği onlara yansıtabildiysek ne mutlu bize.
     AC Nevizade nedir? Kazanmak için kurulan bir takım mı? Hayır. Çevremizdeki en iyi futbolcuların olduğu bir takım mı? Hayır. Maç kazanmak için her yol mubahtır felsefesini benimseyen bir oluşum mu? Yine hayır.  Salı günü bizi izlemeye gelen ve fotoğraflarımızı çeken arkadaşım Poyraz bana dedi ki:" Abi yedek kulübesinde çok güzel muhabbet dönüyordu, ilk devre oradan ayrılıp yukarı maçı izlemeye çıkamadım." AC Nevizade bu muhabbettir. AC Nevizade takımda ilk 11 yedek kulübesi farkının olmamasıdır. AC Nevizade her gol sevincinde takımın bir araya gelmesidir. AC Nevizade herkesin takım için elinden geleni yapmasıdır. AC Nevizade bu yazıyı okuyup yapılan komik yorumlara alınmayıp, gülmektir. AC Nevizade aramızdaki en kıran kırana geçen maçtan sonra bile dostça Kızılkayalara gidip limonata içmektir. Başkaları için önemsiz bir oluşum olabilir ama içindekiler için bir takımdan çok daha fazlasıdır AC Nevizade...

NEVİZ GOL GOL GOL!

  

2 yorum:

  1. muhteşem olmuş eser, göbeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle çok güzel olmuş .. göbeğine birde popocuğuna sağlık

    YanıtlaSil