5 Haziran 2012 Salı

04.06.2012 // AC Nevizade 5-10 Karabasan

AC Nevizade;

99 Erdal(***), 2 Oğul(**), 14 Evrim(***), 34 Akın(**+), 17 Yiğit(**), 5 Kaan(***), 9 Yusuf(**+), 3 Kaan Emre(***+)

Goller&Asistler: Kaan Emre(5G), Kaan(1A), Yusuf(1A), Evrim(1A), Yiğit(1A)

Karabasan;

70 Hüsam(****), Gökmen(****), 8 Buğra(****), 88 Kürşat(****), 11 Tolga(****+), 7 Kemal(****), 18 Serhan(****), 22 Eser(*****)

Goller&Asistler: Kemal(4G,2A), Serhan(3G,1A), Eser(2G,5A), Tolga(1G,1A), Buğra(1A)




GAZOZ'A HAZIRLIK



     Türkiye'de şikeye bulaşmamış nadir takımlardan olan AC Nevizade ve Karabasan yine sahadaki yerlerini almışlardı. Hava sıcaktı, zemin futbola elverişliydi, fakat akıllar salı günkü AKUT maçındaydı. Maç öncesi konuşmaları genelde salı günkü maç üzerine ve Kemal'in NTV Spor macerası hakkında geçti
     AC Nevizade'de kalede Erd6 vardı, Evrim'in değişik bir yerde oynama isteği sonuç vermiş ve ön liberoda forma şansı bulmuştu, iki stoperli değişik bir taktikle oynayan AC Nevizade'de bu stoperler Oğul ve Yiğit olmuştu, orta 3 lü Yusuf, Akın ve Kaan dan oluşmaktaydı, Kaan Emre yine forvetteki yerini almıştı. Yeni saç kesimi ve yanık teniyle dikkat çekiyordu. 
     Karabasan ise klasik bir kadro dizilimiyle çıkmıştı. Kalede ilginç bir isim vardı: Emre Hüsam, defans 3 lüsü Gökmen abi, Kürşat ve Buğra'dan oluşuyordu. Orta sahada Kemal, Tolga ve Serhan yerini almıştı, 2 hafta aradan sonra geri dönen eser de forvete geçmişti. Takımlar sahada yerini aldı ve maç başladı.
     Maç ortada başladı, maçın başında Karabasan Kemal'in kanadından oynamaya çalışıyordu, fakat maçın başında NTV Spor'a çıktığı için havalanan Kemal takımdan kopuk bir görüntü sergiliyordu. Eser Evrim'in kontrolünde etkisiz kalmıştı, Karabasan maçın başında hücumda sıkıntı yaşıyordu. AC Nevizade ise iyi savunma yapıyor, hücumda onlar da biraz durgun gözüküyordu. Kaan Emre ilk golü atarak perdeyi açtı.   Maç bir süre 1-0 devam etti, daha sonra Karabasan toparlanmaya başladı, defans 3'lüsü zaten iyi durumdaydı, hücum da toparlanınca daha etkili olmaya başladılar ve durumu 3-1'e getirdiler. Geri düşen AC Nevizade taktik değişikliğe gitti ve klasik 3-3-1 e döndü. Bu değişiklik onlara iyi geldi ve maç 4-3'e geldi. Kaan Emre'nin istekli futbolu dikkat çekse de normalde çok etkili bir isim olan Yusuf'un Guiza vari performansı ve Karabasan defansının mükemmel performansı AC Nevizade'nin beraberliğe ulaşmasını engelledi. Karabasan'da ise Eser daha çok pasör bir görev üstlenirken Kemal ve Serhan başarılı koşularını güzel bitirişlerle sonlandırıyorlardı. 
    Maç 5-3 olunca antrenmansız olan Oğul moralman da oyundan düştü ve fark açılmaya başladı. Maç bir anda 7-3 oldu ve bundan sonra maç biraz rölanti havaya girdi. Karşılıklı gollerle maç 10-5 sonuçlandı.
    Bu maç salı günü oynanacak olan ve bizim için çok önemli olan AKUT maçı için iyi bir hazırlık oldu. Emre Hüsam başarılı bir kalecilik yaptı fakat takım iyi giderken bile bir mahalle karısı edasıyla car car konuşması ve Rüştüvari topu oyuna sokuşu ile dikkat çekti. Kaan Emre solaryuma gidiyor iddialarını:" Amele yanığı lan bu." diye cevaplarken, AC Nevizade'de en gayretli isim olarak önce çıktı. Yusuf hayal kırıklığı yaratırken maç sonunda kendi kendine keşke çıkmadan duş alsaydım dediği duyuldu. Evrim'in farklı mevkide oynama hayali 15 dakika sürerken, ön liberoda çok da başarısız gözükmedi. Kaan çektiği 25 şutta isabet bulamazken, maç sonunda biraz triplere girerek salı günkü maçta yedek olmasını eleştirdi. Soyunma odasında Kaan Emre'nin üzerine yürüyerek çakı çeken Kaan'ı Eser sakinleştirdi. Kemal'in gece rüyasında Murat Kosova ile kanka olduğunu gördüğü iddia edildi. Karabasan takımı takım olarak iyi oynayarak kazandı ve Emir'in oynamadığı maçları kazanma geleneğini sürdürdü. Galibiyeti de Emir'e armağan ettiler. Eser bu maçta pasör yönü ile dikkat çekerken Serhan ve Kemal girdiği pozisyonları değerlendirmeyi bildiler. Defans hattıysa tek kelimeyle harikaydı. Maçın en dikkat çeken hareketi ise Eser'in topukla 3 kişinin arasında Kemal'e yaptığı asistti, bu hareket Emre Hüsam'ı bile bir süreliğine susturdu.
     Başta dediğim gibi bu maç bizim için hazırlık niteliğindeydi, salı günü gazoz ligi yolunda çok önemli bir maça çıkacağız, bizim oraya yakıştığımızdan şüphemiz yok, bunu onların da görmesi için elimizden geleni yapacağız. Son olarak:

NEVİZ GOL GOL GOL GAZOZ LİGİ GELİYOR!
      

1 yorum: