20 Kasım 2012 Salı

19.11.2012 // AC Nevizade 4-6 Karabasan //


AC Nevizade;

Emre(***+), 8 Buğra(***+), 19 Murat(***+), 5 Kaan(***), 17 Yiğit(**+), 3 Kaan Emre(**+), 7 Kemal(****)


Goller & Asistler: Kemal(2G,1A), Yiğit(1G,1A), Kaan Emre(1A), Serkan(KK)

Karabasan;

92 Tuğberk(****), 4 Serkan(****+), 26 Hüseyin(***+), 14 Evrim(****), 22 Eser(****+), 11 Tolga(****+), 18 Serhan(****+)

Goller & Asistler: Eser(3G,3A), Serhan(2G,1A), Evrim(1G), Tolga(2A)




DERBİ ATEŞİ


Uzun bir aradan sonra iki devin karşı karşıya geldiği bir pazartesi akşamı yaşandı gülbahçede. Bir tarafta kırmız beyaz formasıyla AC Nevizade'nin delikanlıları, diğer tarafta siyah forması ve futboluyla rakiplerinin üstüne takım isminin hakkını vererek karabasan gibi çöken karizmatik gençler vardı.

Esame listesi okunduğunda takımların yedişer kişi olması dikkatleri çekmişti. Eksikler yüzünden ortaya çıkan bu durumun maçın kalitesini düşürebileceği korkusu maç başında tedirginlik yarattı ama beklenilenin aksine futbolseverler kaliteli bir mücadele izledi futbolseverler.

Maç öncesi düzensiz yaşantısı ve geçmek bilmeyen sakatlıklarıyla şimşekleri üzerine çeken Çağrı belki de takımdaki geleceğinin sallantıda olduğunu fark ettiği için maçı izlemeye ve arkadaşlarına destek olmaya gelmişti. 

Maçın başında iki takımın amacı da pas yüzdesini yüksek tutarak topa sahip olmak ve oyunu kontrol etmekti. Bu kontrollu anlayış ve  dikkatli defans blokları skorun uzun süre 0-0 devam etmesine neden oldu. Dakikalar 20 civarını gösterirken Eser'in ara pasına hareketlenen Serhan kaleciyi geçti ve topu boş kaleye yollayarak takımı Karabasan'ın 1-0 öne geçmesini sağladı. Bu golden kısa bir süre sonra Eser'in sol kanattan içeri kestiği topa dokunan Serhan kendisinin ve takımının ikinci golüne imza attı. Serhan ilk golde kendisine anca ofsayttan atarsın yaaeaeaeae  diyen Kemal'e ikinci golünden sonra "bu da mı ofsayt, bu da mı gol değil be?" diye serzenişte bulunmayı ihmal etmedi. Maç bir süre 2-0 devam ederken Karabasan'daki gevşeme belirtilerini iyi değerlendiren AC Nevizade Yiğit'in araya attığı topu kornere vurmak isteyen Serkan'ın topu kaleye abanması ile skoru 2-1'e getirdi. bu golün hemen ardından baskısını arttıran AC Nevizade iki gol daha buldu. Bu goller Kaan Emre'nin kaleciden dönen şutunu tamamlayan Kemal ve Kemal'in pasında sağ çaprazdan düzgün bir vuruş yapan Yiğit'e aitti. Bir anda skorda üstünlüğü ele geçiren AC Nevizade oyunu tutmaya çabalarken Karabasan'da defans oyuncuları geriden hücuma destek vermeye başladı. Bu desteğin meyvesini Eser'in arapasında Evrim ile gol bularak aldılar. Bu golden sonra Kaan Emre'nin pasında sağ kanatta topla buluşan Kemal AC Nevizade'yi tekrar öne geçirdi. Maçın son 10 dakikasına girilirken seyirciler karşılıklı gollerle futbol ziyafeti izliyorlardı. Ataklarını arttıran Karabasan'da Tolga'nın pasında topu alıp düzelten ve düzgün bir vuruşla ağlara gönderen Eser beraberliği sağladı. Bu golden kısa bir süre sonra Serhan'dan aldığı topa dönüp vuran Eser sokru 5-4'e getirdi. Beraberliği yakalamak için tüm hatlarıyla yüklenen AC Nevizade defansta derin boşluklar verdi ve bu boşlukları değerlendiren Karabasan Tolga'nın pasında Eser ile bir gol daha buldu ve maçı 6-4 kazandı.

Son derece zevkli, çekişmeli ve centilmence geçen bir maç oldu. Kenarda oyunculara taktik veren Çağrı'nın dediklerinin tam tersinin uygulanması sahadaki güzel futbolun nedenlerinden biriydi. Maçtan sonra yapılan testlerde Serkanın sakladığı 3. ve 4. ciğerleri bulundu. Kaan Emre 5 topuk pası denemesi yaparak ortalamasını tuttururken Eser'in sakatlığını atlattığı gözüktü. Gol atan Evrim sevindirik olurken Buğra'nın topukla kestiği ataklar dikkatleri çekti. Sonuçta bu güzel maç Karabasan'ın üstünlüğü ile bitti, gözler çarşamba günün oynanacak Ayazma maçına çevrildi.

1 yorum:

  1. çok özlemişim maç yazısı okumayı. lütfen arayı çok açmayalım, her maçın ardından ufak tefek de olsa yazı yazalım

    YanıtlaSil