16 Mayıs 2012 Çarşamba

14.05.2012 // AC Nevizade 5-7 Karabasan


AC Nevizade;

4 Serkan(***+), 5 Kaan(**+), 14 Evrim(***), 34 Akın(***), 1 Çağrı(***), 17 Yiğit(***), 20 Gökçe(***), 3 Kaan Emre(***)

Goller&Asistler: Çağrı(3G,1A), Gökçe(1G,1A), Kaan Emre(1G), Yiğit(1A), Serkan(1A)

Karabasan;

99 Erdal(***), 8 Buğra(***+), Gökmen(****), 26 Tolga(****), 70 Hüsam(****), 7 Kemal(***+), 18 Serhan(****), 22 Eser(****)

Goller&Asistler: Serhan(3G,2A), Eser(2G,2A), Kemal(1G,3A), Tolga(1G)

KARA BASMA İZ OLUR

Ezeli rakip ebedi dost kavramının hakkını gerçekten veren iki büyük kulüp yine Gülbahçe'de yerlerini almışlardı. İki takımda da eksikler vardı, AC Nevizade'nin başarılı kalecisi Tuğberk Kemal'in kurduğu hain komploya kurban gitmiş ve sakatlanmıştı. Son maçta kalede harikalar yaratan Serkan AC Nevizade'nin kalesinde idi. Karabasan'da ise Emir ve Oğul'un yokluğu dikkat çekiyordu, geri dönen Buğra defanstaki yerini alırken ona Gökmen ve Tolga eşlik ediyordu. Muhabbet ve ısınma derken maç başladı...
Maç başlar başlamaz Eser'in ara pasında topla buluşan Kemal skoru 1-0 Karabasan lehine getirdi. Bu gol akıllara İlker Tahsin'in ünlü sözünü getirdi:" Yapmayın çocuklar, daha sahaya çıkmadan golü yedik."
Maçın başında bulduğu golle morallenen Karabasan ilk dakikalarda daha iyi pas yapan ve daha organize gözüken taraf oldu. Karşı karşıya pozisyonlarda bir nevi gol orucuna girmiş Hakan Şükür'e dönüşen Serhan golleri kaçırıyor, kaçırdıkça stres oluyordu. Emre Hüsam en sevdiği oyun tarzı olan top geçer adam geçmez felsefesini başarıyla uyguluyor, defans hattı da kalede Erdal olduğunun bilinciyle ekstra dikkatli oynayıp geçit vermiyordu.
AC Nevizade de ise defans arkasına atılan toplarda Evrim çok yalnız kalıyor başta Kaan olmak üzere bekler gitti mi gelmiyor, Çağrı'nın nefesi alkol kokuyor, takıma yeni katılan Gökçe'nin uyum sorunu yaşadığı gözleniyordu. Kaleci Serkan karşı karşıya pozisyonlarda başarılı görüntü sergiliyordu.
Maç 3-0 a geldiğinde AC Nevizade bir şeyler yapmazsa maçın kopup farka gidebileceğini hissetti ve daha derli toplu oynamaya başladı. Serkan'ın Karabasan forvetlerini aşırtma atmaya teşvik etmesi ve Karabasan'ın bu tuzağa düşmesi farkın açılmasına engel olan faktörlerden sadece biriydi. 6-3 e kadar farkı 3 te tutmayı başaran Karabasan daha sonraki dakikalarda biraz gevşedi ve bu gevşemeyi AC Nevizade affetmedi...
Durum 6-5 e gelmişti ve daha maçın bitmesine oldukça fazla zaman vardı. AC Nevizade bastırıyordu, Karabasan direniyordu. Maç bu şekilde devam ederken Çağrı kaleciyle karşı karşıya kaldı, herkes gol olur, zaten kalede Erdal var altı tane yemezse olmaz derken Çağrı'nın arkasından gelen Kaan Emre çığlık çığlığa pas istedi ve Çağrı topu onun önüne yuvarlamak isterken hatalı bir pas attı ve bu anlaşmazlık maçın kader anı oldu. Çağrı'nın maç sonunda bu pozisyon yüzünden meyhaneye gittiği ve kafayı çekerken kendi kendine orada pas istenir mi dediği iddia edildi.
Maçın son dakikalarına girildiğinde oyunda tekrar denge kurulmuştu ve maç bu skorla bitecek gibi gözüküyordu, maçın son dakikasında kaleciyle karşı karşıya kalan Serhan golü atıyordu. Maç sonu röportajında kutlu doğum haftasına yakışan bir derbi oldu diyen Serhan'a kimse anlam veremezken, daha sonra Hakan Şükür benzetmesine gönderme yaptığı anlaşıldı.
Maç 7-5 Karabasanın üstünlüğüyle sonlanırken maçın sonunu izlemeye ve esas amacı olan limon içmeye gelen Emir arkadaşlarını tebrik etmek için sahaya girdi. Takım arasında sevilen bir insan olmasına rağmen Emir'in olduğu maçları genelde kaybedip, olmadığı maçları kazanmaları Karabasan takımı arasında dedikodulara sebep oldu. Maç sonrası soyunma odasında Kaan Emre'nin düşünceli ve küskün bir biçimde kenarda oturması dikkat çekti. Daha sonra kendisine yöneltilen mikrofonlara "Bana neden pas vermiyolar yav." isimli sempatik serzenişini tekrarlayan Kaan Emre kendisini destekleyenlere sevgilerini iletmeyi ihmal etmedi.
Bir maç da böyle sonlanmıştı. Karabasan takım olarak iyi oynadı ve galibiyeti hak etti, çok fazla öne çıkan isim olmadı, Emre Hüsam ve Tolga kestikleri topları olumlu kullanmalarıyla dikkat çektiler. AC Nevizade'de ise beklerin kötü gününde olması ve orta sahada pas trafiğini oturtamamaları mağlubiyete zemin hazırladı. Şimdi önümüzde önemli maçlar var, bu maçların yazılarının galibiyet üzerine olması dileğiyle....

1 yorum: