25 Nisan 2012 Çarşamba

*23.04.2012 // AC Nevizade 18-8 Karabasan



*23.04.2012// AC Nevizade 18-8 Karabasan // Göztepe Gülbahçe Spor Kompleksi




92 Tuğberk(****+), Mustafa(****+), Serkan(*****), 14 Evrim(****+), Tolga(****+), 1 Çağrı(*****), 10 Cafercan(*****), 3 Kaan Emre(****+)

Goller&Asistler: Kaan Emre(6G,3A), Cafercan(4G,4A), Çağrı(3G,7A), Tolga(2G,1A), Serkan(2G,1A), Mustafa(1G)

Karabasan(Formalılar);
99 Erdal(**), 2 Oğul(**+), 5 Kaan(***), 6 Altıntaş(**), 7 Kemal(**+), 17 Yiğit(**), 18 Serhan(**), 22 Eser(**+)

Goller&Asistler: Eser(4G,1A), Kemal(2G,3A), Oğul(2G), Yiğit(1A)


MAÇIN ÖYKÜSÜ:

Maç aslında bizim için her ne kadar alışılagelmiş bir maç da olsa KARABASAN -eski All Blacks- yeni adıyla ilk kez sahada olacaktı ve son maçtan galibiyetle ayrıldıkları için maça formalarımızla çıkma hakkını da elinde bulunduruyorlardı.

Maç aslında normal başladı. Hani şu her zamanki gibi 1-2 farkla biten, bir takımın en fazla "6" gol bulabildiği maçlardan gibi gözüküyordu. Karşılıklı pozisyonlarda genellikle başarılı olan taraf AC Nevizade savunması ve Tuğberk Kolçak'tı. Çünkü hücum bocalıyor pas akışı sağlıklı işlemiyordu ki o sırada AC Nevizade Kaan Emre ile bir şans golü buldu ancak topu koluyla kontrol ettiği gerekçesiyle gol sayılmadı. 1-2 dakika geçmedi ki bu sefer bir el ile oynama da kaleye giden topu kesen Kaan Kızıltuğ'dan geldi ve Kaan Emre penaltıdan takımını 1-0 öne geçiren golü buldu.

Golü bulduktan sonra AC Nevizade kendine geldi ve alışılagelen oyununu sahaya yansıtmaya başladı. Kalecinin etkili oyunu, defansın sürekli rakibini ısırması ve ortasahadan gelen topun ileri uç elemanları tarafından etkili ve rakibi devredışı bırakacak şekilde kullanmaya başlaması bir anda farkı 4'e çıkardı. Karabasan gol bulup morallense de işler onların açısından pek de yolunda gitmiyordu. Gömülü oynayan savunmadan isabetli top almakta zorlanan bir orta saha ve ileri uç elemanlarının az adamla atak yapması sonucu savunmaya yenik düşmesi ve kaptırılan toplarda da geriye dönmekte zorluk yaşamaları AC Nevizade'nin özellikle orta sahanın rakip yarı alana bakan dilimini oldukça etkili kullanmasına ve farkı iyice açmasına neden oldu.

Skor 12-2 iken artık sahada Karabasan umudunu kaybetmiş; takım içinde ise mağlubiyetin getirmiş olduğu huzursuzluk herkesin yüzünden ve davranışlarından okunabiliyordu. Sonuçta rakip gözükse de kendi içimizden bir takım olan Karabasan karşısında fazla hücum etmemeyi tercih eden ve oyunda ipleri sıkmayı bırakan Ayaktopu Cemiyeti karşılıklı gollerle devam eden maçı 18-8 galibiyetle sonuçlandırdı.

Maçta en çok göze çarpanlar ise AC Nevizade'nin takım oyununu iyi oynaması Kaan Emre'nin 6 golle kariyer rekoru kırması, Çağrı'nın 7 asistlik performansı ve Karabasan'ın hem savunmadan çıkaramadığı hem de hücumda kaptırdığı toplar sonucu orta sahasında yalnız kalan ve pozisyonlara yetişemeyen Yiğit'in bıraktığı büyük boşluktu. 

Bu sonuçla birlikte önümüzdeki muhtemel AC Nevizade - Karabasan mücadelesinde formayı giyecek taraf belirlenmiş oldu. Önümüzdeki haftalarda yeni maçlarda yeni organizasyonlarda birlikte olmak dileğiyle...

1 yorum:

  1. bana göre maçla ilgili önemli bir nokta daha, son haftalarda yükselen grafiğiyle sağ bekin yeni ismi olmaya aday Serkan'ın güzel performansını goller ve asistle süslemesiydi. sağ bekte yepyeni bir fora savaşı yaşanacak

    YanıtlaSil